Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 17-a: Universitatea Craiova – FCSB Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

Joi, 25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 125
Comentează add

Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament, cu 318 voturi "pentru" și 126 de voturi "împotrivă".

Guvernul Nicolae Ciucă a primit votul de încredere. 318 voturi "pentru" Guvernul Nicolae Ciucă a primit votul de încredere. 318 voturi "pentru" - Conține video

radio-romania-actualitati

Nicolae Ciucă (stg) și Sorin Grindeanu (dr). Foto: Agerpres.

Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament, cu 318 voturi și 126 de voturi împotrivă.

Pentru ca Executivul să fie învestit, era nevoie de voturile favorabile ale majorităţii parlamentarilor, respectiv 234 de voturi "pentru".

La ora 15.00 noul guvern depune jurământul la Palatul Cotroceni.

LIVE VIDEO: Parlament - Ședinţa de învestire a guvernului propus de Nicolae Ciucă.


Reporter Alina Stănuță: Premierul desemnat, liberalul Nicolae Ciucă spunea că noul guvern va oferi predictibilitate și stabilitate, iar programul de guvernare propus de coaliția PSD, PNL, UDMR și Minoritățile naționale pune în centrul său cetățeanul. "Am înțeles că mai presus de orice orgoliu se află interesul românilor" - a mai declarat Nicolae Ciucă.


Nicolae Ciucă: Eu alături de toți miniștri din acest guvern ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru ca situația economică, socială și sanitară a României să se îmbunătățească. Noi cei care suntem azi în fața dumneavoastră pentru a vă cere votul de încredere am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc. Am înțeles că mai presus de orice orgoliu și de orice adversitate politică se află interesul românilor.


Reporter: Şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, declara că trebuie lăsate deoparte orgoliile și mizele mici, pentru că România trece printr-o o perioadă critică. Soluția în momentul de față este guvernarea cu PSD, menționa și senatorul PNL Daniel Fenechiu. Din partea USR, deputatul Dan Barna a reproșat foștilor parteneri de guvernare că au aruncat pe geam rezultatul alegerilor de anul trecut, iar noul guvern nu va fi unul al stabilității, ci al stagnării și al pașilor înapoi.

Tot din opoziție, co-președintele AUR, George Simion, a criticat coaliția majoritară PSD, PNL, UDMR și a pledat pentru alegeri anticipate. Parteneri în noul executiv din partea UDMR, senatorul Turos Lóránd a declarat că România are nevoie de un guvern stabil, al cărui obiectiv comun este bunăstarea cetățenilor. "Vom face un efort conjugat pentru ca proiectele mari să se întâmple" - spunea şi Varujan Pambuccian, liderul Minoritărilor naţionale.

În timp ce în sală se rosteau discursuri politice, pe hol mai multe persoane au protestat şi au criticat noua coaliţie PSD, PNL, UDMR.

Mai menţionăm şi că diseară ar urma să aibă loc o primă reuniune a noilor miniștri la Palatul Victoria. Mâine este programată o nouă ședință de guvern, în care va fi adoptată și o rectificare bugetară. Aceasta ar urma să rezolve probleme financiare urgente, în condițiile în care mai multe instituții nu ar mai avea bani pentru sfârșitul anului, inclusiv Ministerul Sănătății.

(RS)


Etichete guverncabinetul ciucanicolae ciucapsdpnlparlament(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live