Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Ianuarie 2021
Vizualizari: 248
Comentează add

Cu 156 de voturi pro şi 140 împotrivă, din această noapte din Senat, guvernul premierului Giuseppe Conte, a obținut votul de încredere.

Guvernul Italiei rămâne în funcţie după câteva săptămâni de tensiuni

radiojurnal

  Foto - arhivă

Guvernul Italiei rămâne în funcţie, după câteva săptămâni de tensiuni între formaţiunea de la guvernare, generată de modul de alocare a celor aproximativ 210 miliarde de euro din fondul de reconstrucţie post pandemie al Uniunii Europene şi după demisii din cabinet, premierul Giuseppe Conte a fost nevoit să solicite Parlamentului votul de încredere.

Corespondenta RRA, Elena Postelnicu, a precizat că Giuseppe Conte a obţinut votul de încredere, cu toate că în Senat coaliţia actuală nu deţine majoritatea.  

Elena Postelnicu: Cu 156 de voturi pro şi 140 împotrivă, din această noapte din Senat şi după votul de încredere obţinut fără probleme în Camera Deputaţilor, guvernul condus de premierul Giuseppe Conte merge înainte, chiar dacă nu există majoritatea necesară. Liderul Italia Viva, Matteo Renzi, cel care a provocat această criză împreună cu cei 15 senatori ai formaţiunii sale, au ieşit din sală la primul apel şi la al doilea s-au abţinut să îşi exprime votul. Doi senatori din opoziţie de la Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, au votat pentru acest executiv, justificând că în contextul actualei pandemii nu şi are rostul o criză instituţională. Vicepreşedintele formaţiunii, Antonio Tajani, a anunţat însă că cei doi senatori vor fi daţi afară din Forza Italia. Nemulţumit de rezultatele din cele două camere ale Parlamentului de la Roma, liderul ligii, Matteo Salvini, a declarat în această noapte că se va adresa preşedintelui Republicii italiene, Sergio Mattarella, deoarece acest guvern nu are o majoritate în Senat şi nu poate merge mai departe.


Etichete italiagiuseppe contevot încredere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live