Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

12 Martie 2020
Vizualizari: 551
Comentează add

Italienii sunt pentru a treia zi consemnaţi la domiciliu, după ce autorităţile au decis să permită doar deplasările strict necesare.

Guvernul Italiei a decis închiderea tuturor magazinelor

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 

Guvernul Italiei a decis închiderea tuturor magazinelor cu excepţia celor alimentare şi pentru sănătate, pentru a preveni răspândirea coronavirusului în cea mai afectată ţară europeană.

Italienii sunt pentru a treia zi consemnaţi la domiciliu, după ce autorităţile au decis să permită doar deplasările strict necesare.

Pentru a opri răspândirea coronavirusului în Italia, timp de cel puţin două săptămâni, nu va mai exista niciun magazin deschis în întreaga ţară. Sănătatea este cel mai important lucru, apoi urmează economia - a comentat într-un mesaj transmis pe reţelele de socializare premierul Giuseppe Conte, care a dispus ca toate activităţile economice şi întreprinderile să fie închise, cu excepţia farmaciilor, parafarmaciilor şi a alimentarelor.

"Regula de bază rămâne aceeaşi: limitarea deplasărilor numai la serviciu sau din motive de sănătate sau de necesitate, cum este aceea de a face cumpărăturile. Este important să fim conştienţi că am început de puţin timp să schimbăm din obişnuinţele noastre. Efectul acestui mare efort al vostru putem să îl vedem în aproximativ două săptămâni", a declarat premierul Italiei Giuseppe Conte.

Unele servicii publice esenţiale, cum ar fi băncile, poşta, transportul public şi de mărfuri, fabricile care garantează lanţul de producţie şi activităţile agricole vor rămâne, de asemenea, deschise.

Decizia a fost luată la câteva ore după bilanţul prezentat de Protecţia Civilă de peste 12.460 de cazuri de coronavirus, cu 827 de decese, 196 numai în ultimele 24 de ore.


Etichete ItaliaGiuseppe Contecomerțmăsuricoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live