Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA NOASTRA Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 426
Comentează add

Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru trei proiecte de lege

petruta-dinu

  Raluca Turcan Foto: Arhivă.

Guvernul sesizează mâine Parlamentul pentru asumarea răspunderii pentru trei proiecte de lege, printre care amânarea pensionării magistraţilor.

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan, după şedinţa conducerii PNL, de astăzi, de la Palatul Parlamentului.

Mai multe despre deciziile luate de liberali ne spune acum, în direct, Petruţa Dinu. Bună ziua, Petruţa:

Reporter: Bun găsit! Este vorba despre două pachete de legi pe care Guvernul urmează să îşi asume răspunderea în Parlament, legi referitoare la justiţie şi la economie. Pe justiţie, prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, creşterea numărului completelor judecătorilor de la 2 la 3 şi vechimea pentru abcederea în Institutul Naţional al Magistraturii.

În acelaşi pachet, Guvernul prevede abrogarea ordonanţei de urgenţă privind transportul şcolar în rural şi plafoanele bugetare. Va urma apoi o a doua asumare a Guvernului în Parlament, care prevede abrogarea ordonanţei 114, cu excepţia părţii legate de construcţii pe care mâine, în sedinţa de guvern, va avea loc o primă lectură.

Şi tot mâine, Guvernul intenţionează să evalueze emiterea unei ordonanţe de urgenţă privind rezidenţiatul, care ar urma să se desfăşoare în toate spitalele, nu doar în câteva centre universitare ca în prezent.

În ceea ce priveşte bugetul de stat pe 2020, conducerea PNL nu a decis încă modalitatea în care va promova legea, pentru că şi aici sunt voci care spun că e posibilă o asumare a răspunderii, dar spunea Raluca Turcan că îl va prezenta în Parlament până la 31 decembrie.

Mâine, în urma sedinţei de guvern, premierul urmează să prezinte parametrii pe care se va merge în construirea bugetului.

Totodată, PNL va susţine eliminarea pensiilor speciale - cu excepţia celor pentru militari şi magistraţi - pentru a elimina, spunea Raluca Turcan, inechităţile din sistem.

Cât priveşte moţiunea simplă pe care Senatul o va dezbate astăzi, Raluca Turcan spunea că  nu crede că acest demers parlamentar va avea succes, pentru că ministrul Florin Cîţu are o misiune importantă în această perioadă.
   
 


Etichete PNLguvernasumarea raspunderiiRaluca Turcan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live