Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

14 Mai 2018
Vizualizari: 702
Comentează add

La negocierile de săptămâna trecută cu sindicatele , executivul a promis că vor primi sume compensatorii toţi angajaţii care au obţinut salarii mai mici faţă de luna februarie.

Guvernul intenţionează să rezolve problemele salariale din domeniul sanitar

andrei-serban

Foto: gov.ro

Guvernul ar putea să discute în şedinţa din această săptămână două acte normative care să rezolve problemele salariale din domeniul sanitar.

La negocierile de săptămâna trecută cu sindicatele din sănătate, executivul a promis că vor primi sume compensatorii toţi angajaţii care au obţinut salarii mai mici faţă de luna februarie.

Ministerul Sănătăţii pregăteşte textul unei ordonanţe de urgenţă a guvernului care să compenseze pierderile salariale din sănătate.

În urma negocierilor de la începutul săptămânii trecute dintre premier, ministrul Muncii, ministru Sănătăţii şi sindicatele din sănătate s-a stabilit ca toţi angajaţii care au avut scăderi salariale nete faţă de luna februarie să primească sume compensatorii.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, preciza că există aproximativ 7.000 de persoane cărora le-au scăzut salariile, majoritatea angajaţi în doar două spitale. Şi Ministerul Sănătăţii pregăteşte textul unei hotărâri de guvern privind sporurile.

Tot în urma negocierilor cu sindicatele s-a stabilit ca plafonul de 30% pentru sporuri să fie depăşit pentru spitalele monospecialitate şi pentru serviciile de ambulanţă.

Aşadar, executivul ar putea aproba în această săptămână cele două acte normative cu condiţia ca ele să primească toate avizele necesare până la ora şedinţei de guvern.

 


Etichete sindicatesanatatesalariiguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live