Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

25 Octombrie 2015
Vizualizari: 1131
Comentează add

În şedinţa de guvern de marţi, Executivul are în vedere adoptarea unor modificări ale noului Cod Fiscal, care ar putea fi aplicate de la 1 ianuarie anul viitor.

Guvernul intenţionează să modifice pentru a treia oară Codul Fiscal

alin-serbanescu

Foto: gov.ro.

Guvernul intenţionează să modifice pentru a treia oară Codul Fiscal, pentru a permite reducerea TVA la apă şi a impozitului pe dividende, dar şi impozitarea diferită a firmelor mici.

Premierul spune că are acordul partenerilor din coaliţie pentru aceste măsuri fiscale care se adaugă celor anunţate deja.

În şedinţa de guvern de marţi, Executivul are în vedere adoptarea unor modificări ale noului Cod Fiscal, care ar putea fi aplicate de la 1 ianuarie anul viitor.

Este vorba despre scăderea TVA-ului la apă, la 9%, reducerea la cinci procente a impozitului pe dividente şi ridicarea plafonului pentru înregistrarea microîntreprinderilor la 100.000 de euro, a precizat premierul Victor Ponta.

"Pe cifrele pe care le avem astăzi pe masă putem de la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a Codului Fiscal, să continuăm să îmbunătăţim mediul fiscal, în ideea de a stimula dezvoltarea economică, crearea de locuri de muncă. Toate celelalte lucruri pozitive. Marţi putem să intervenim prin ordonanţă de urgenţă în aşa fel încât de la 1 ianuarie trei noi măsuri să se adauge Codului Fiscal", a spus premierul.

Tot în şedinţa de marţi, săptămâna viitoare, Guvernul intenţionează să aprobe şi proiectul celor patru acte normative care formează pachetul legislativ privind achiziţiile publice.

Premierul Victor Ponta a precizat că, după aceea, Executivul va trimite Parlamentului proiectul acestui pachet legislativ, pentru dezbatere şi vot.

În opinia sa, prin adoptarea acestor legi va putea fi rezolvată în mare parte problema infrastructurii din România.


Etichete guvernVictor PontaCod FiscalTVAapaimpozit pe dividendeIMMparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live