Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

23 Octombrie 2014
Vizualizari: 3375
Comentează add

Autorităţile române intenţionează să acorde, din 2015, un venit minim de inserţie alcătuit din venitul minim garantat, alocaţia de susţinere a familiei şi ajutoarele de încălzire.

Guvernul intenţionează să introducă venitul minim de inserţie

gina-poenaru-botosani

Ministrul muncii, Rovana Plumb. Foto: captură youtube.com.

Autorităţile române intenţionează să modifice legislaţia muncii pentru stimularea reintegrării pe piaţa muncii, astfel încât de anul viitor să fie acordat un venit minim de inserţie.

Ministrul muncii, Rovana Plumb, a explicat astăzi că această formă de ajutor social destinată familiilor cu venituri reduse presupune combinarea a trei tipuri de ajutoare: venitul minim garantat, alocaţia de susţinere a familiei şi ajutoarele de încălzire.

"Prin introducerea venitului minim de inserţie vrem ca acest venit minim garantat să constituie un factor de determinare a persoanelor de a reintra pe piaţa muncii, dat fiind faptul că nu va mai fi scăzut din salarul pe care el îl va obţine fie în calitate de zilier, fie în baza unui contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată sau determinată. Dăm posibilitatea şi motivaţia de a se reintra pe piaţa muncii", a spus Rovana Plumb.

Ministrul muncii a declarat că beneficiul social ar urma să se aplice de anul viitor sau cel mai târziu de la 1 ianuarie 2016 şi estimează că introducerea lui va creşte veniturile unei familii cu circa 30%.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în prezent la nivel naţional sunt libere peste 19.000 de locuri de muncă, cele mai multe în Bucuresti, Cluj, Prahova şi Arad, iar cele mai puţine în Bacău, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ialomiţa şi Botoşani. 


Etichete piața munciiRovana Plumbvenit miniminserţiefamiliesalariupiaţăîncălzirebeneficiiANOFM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live