Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Mai 2022
Vizualizari: 177
Comentează add

Guvernul îi va sprijini pe transportatori rutieri de marfă şi de persoane.

Guvernul îi va sprijini pe transportatori rutieri de marfă şi de persoane

florin-lepadatu

Foto: politia de frontiera.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Guvernul îi va sprijini pe transportatori rutieri de marfă şi de persoane să depăşească dificultăţile legate de creşterea preţului la combustibil din cauza situaţiei internaţionale.

Un proiect de act normativ se află pe agenda şedinţei executivului, în desfăşurare la această oră.

O preocupare pentru guvern este, în acelaşi timp, şi creşterea galopantă a inflaţiei, o analiză în acest sens urmând să fie elaborată în scurt timp.


Reporter: Petruţa Obrejan: ”3000 de operatori economici din transportul rutier de mărfuri și persoane ar urma să beneficieze de schema de ajutor de stat prin care se va compensa cu 50 de bani litrul de combustibil achiziționat, fără a depăși însă echivalentul în lei a 400.000 de euro per operator. Și tot astăzi, spune premierul Nicolae Ciucă, vor fi discutate aspectele referitoare la facilitarea temporară a scutirii de plată a impozitelor și taxelor pentru angajatorii care vor majora de la începutul lunii viitoare salariul minim de la 2550 de lei, cât este prezent, la 2750 de lei. Pe de altă parte, premierul spunea că atât la nivelul guvernului, cât și al coaliției există o monitorizare foarte atentă a efectelor pe care le produce creșterea galopantă a inflației. În acest sens, la nivelul Ministerului Finanțelor va fi constituit un grup de lucru, pentru că guvernul să vină ulterior cu măsuri de optimizare fiscală adaptate la situația existentă. De asemenea, o atenție specială, spunea premierul Nicolae Ciucă, va fi acordată jaloanelor și țintelor din PNRR și în acest sens vor fi luate măsurile necesare pentru punerea lor în aplicare. Prin lansarea apelurilor pentru proiectele și programele din  PNRR, lansarea ghidurilor, astfel încât la finalul acestei luni cererea de finanțare să fie înaintată pentru a trage alte 3 miliarde de euro.”


Etichete frontieracamioanetirurivamacoloana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live