Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iulie 2018
Vizualizari: 738
Comentează add

Între victimele flăcărilor de lângă Atena, din Attica, sunt şi străini, dar nu români. MAE subliniză că nu sunt români decedaţi, răniţi sau daţi dispăruţi în incendiile din Grecia.

Guvernul grec alocă de urgenţă de 20 de milioane de euro ptr sinistraţi

radiojurnal

Foto: Incendii în Grecia- iulie 2018. Foto: Agerpres.

Bilanţul victimelor incendiului devastator de lângă Atena a ajuns la 81 de morţi, aproape 200 de răniţi şi aproximativ 100 de dispăruţi.

După ce Grecia a activat Mecanismul european de protecţie civilă, mai multe ţări au furnizat avioane şi personal specializat în lupta împotriva incendiilor.

România a trimis o aeronavă C-27J Spartan şi o alta C-130 Hercules, împreună cu aproape 20 de militari.

Corespondenta RRA în Grecia, Mihaela Lamprinidou, a precizat că între victimele îngrozitorului  incendiu sunt şi străini, dar nu români. 

Mihaela Lamprinidou: Incendile din Attica au fost puse sub control parţial. Vântul şi-a pierdut din intensitate şi pe alocuri a plouat, stingând mici focare fumegânde. Echipele de salvare vor continua controalele în casele incendiate, o treabă minuţioasă şi de lungă durată, având în vedere că locuinţele se întind pe o suprafaţă de peste 15 kilometri pătraţi. Între victime se află şi cetăţeni străini, dar nu români. Guvernul a aprobat o hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 20 de milioane de euro pentru persoanele care se află în situaţii de necesitate. 

Şi Ministerul de Externe al României, a precizat că până în prezent nu sunt informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victimele incendiilor, persoane decedate, rănite sau declarate dispărute.


Etichete greciaatenaatticaincendiivictime

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live