Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

6 Iulie 2020
Vizualizari: 375
Comentează add

Guvernul discută un proiect de lege vizând carantina

petruta-obrejan

 Premierul Ludovic Orban.          Foto Agerpres.

Proiectul de lege pentru punerea în concordanță a cerințelor Curții Constituționale privind carantina și izolarea persoanelor cu COVID-19 este gata și va fi pus pe ordinea de zi a ședinței de guvern de luni, 6 iulie, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
 
El a precizat că, în starea de alertă, nu se mai poate detașa personal medical, dintr-un spital în altul, la fel de ușor cum se întâmpla în timpul stării de urgență, din acest motiv bolnavii au trebuit transferați din secțiile de terapie intensivă, care erau suprapopulate, în cele ale spitalelor care aveau locuri.
 
Pe agenda discuțiilor de astăzi, de la Palatul Victoria, ar putea figura de asemenea un proiect de ordonanță de urgență privind reglementarea Programului de garantare a leasingului pentru întreprinderi mici și mijlocii.
 
Potrivit șefului cancelariei, Ionel Dancă, acest program asigură până la 80% din valoarea finanțării, pentru achiziția de echipamente IT și 60% pentru cumpărarea de alte echipamente și utilaje, cu un plafon maxim pentru un beneficiar de 5 milioane de lei.

Etichete guvernlegecarantinăizolarelUDOVIC oRBANnELU tĂTARU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live