Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

20 Octombrie 2015
Vizualizari: 787
Comentează add

Pachetul de legi care reglementează achiziţiile publice se află pe ordine de zi a şedinţei săptămânale a Executivului.

Guvernul discută pachetul de legi privind achizițiile publice

petruta-obrejan

Foto: gov.ro.

Guvernul discută astăzi pachetul de legi privind achiziţiile publice, care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie.

În deschiderea şedinţei de guvern de astăzi, premierul Victor Ponta s-a referit şi la cea de-a doua rectificare de buget, programată la finalul săptămânii.

Miniştrii discută azi despre pachetul de legi privind achiziţiile publice, pachetul ar urma să fie trimis spre dezbatere Parlamentului la începutul lunii viitoare, pentru a putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Cele patru patru proiecte de legi vizează achiziţiile publice clasice4 şi sectoriale, remediile şi căile de atac şi nu în cele din urmă concesiunile. Ele s-au aflat începând din luna august şi în dezbatere publică.

Premierul Victor Ponta spunea în debutul acestei şedinţe de guvern că trebuie să existe un sistem coerent care să ajute şi firmele româneşti.

El a explicat, totodată, de ce şedinţa săptămânală de guvern a fost devansată cu o zi.

"Mâine şi poimâine vreau să definitivăm şi în cadrul guvernului şi împreună cu coaliţia politică care ne sprijină rectificarea care va avea loc vineri. Spun însă că, slavă Domnului, este din nou o rectificare pozitivă. Avem bani mai mulţi încasaţi la buget decât au fost prevăzuţi în Legea bugetului şi ăsta este meritul al ANAF-ului, în primul rând care a combătut evaziunea fiscală şi meritul politicilor noastre pe care le-am aprobat, rectificare în care toate cererile pe care le-aţi făcut am putut să punem în practică", a spus Victor Ponta.

Şeful Executivului a mai spus că rectificarea bugetară va păstra România în toate ţintele stabilite în bugetul de stat şi cu instituţiile financiare internaţionale, inclusiv deficitul bugetar de 1,86%, importante fiind - în opinia premierului - zona investiţiilor.


Etichete Guvernpachet de legiachizitii publiceVictor Pontarectificare de bugetparlamentANAF

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live