Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Martie 2015
Vizualizari: 1084
Comentează add

Pe agenda de astăzi a guvernului intră în primă lectură proiectele noilor Coduri Fiscal şi de Procedură fiscală.

Guvernul discută azi noul Cod Fiscal

radiojurnal

Sedinta de guvern. Foto: gov.ro.

Proiectele noilor Coduri Fiscal şi de Procedură fiscală, care propun reduceri substanţiale de taxe şi impozite, intră în primă lectură, pe agenda de astăzi a guvernului.

Este cea mai recentă formă a acestor documente, a spus aseară premierul Victor Ponta care a estimat că peste o saptamână noile Coduri ar putea fi adoptate în executiv şi trimise la parlament.

Şeful guvernului a răspuns şi îngrijorărilor că noile reglementări fiscale ar creşte unele taxe locale.

"Nu s-a mărit nici o taxă faţă de ceea ce s-a spus iniţial. Este vorba despre taxele locale care pot să fie mai mici decât astăzi sau mai mari, în funcţie de deciziile consiliilor locale şi de altfel toate propunerile pe care le facem beneficiază de faptul că vor fi dezbătute şi dacă e cazul, atât în Senat în luna aprilie, cât şi în Camera Deputaţilor în mai şi iunie. Deci, dacă am greşit noi cu ceva, îndreaptă cu siguranţă parlamentul", a spus Victor Ponta.

Într-o discuţie cu jurnaliştii străini acreditaţi la Bucureşti, premierul Ponta nu a exclus ieri posibilitatea ca relaxarea fiscală să fie aplicată încă de anul acesta, pentru ca bugetul de stat are, după primul trimestru, un surplus de un miliard de euro.

Reuters transmite că Victor Ponta a mai declarat că o eventuală reducere a taxelor nu va modifica ţinta de deficit fiscal pentru 2015, stabilită la de 1,8% din PIB.


Etichete Cod FiscalproiectguvernVictor PontataxapremierparlamentbugetCamera DeputatilortaxePIBReuters

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live