Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Februarie 2020
Vizualizari: 229
Comentează add

Muncitorii necalificaţi şi cei care nu vorbesc limba engleză la un nivel acceptabil nu vor mai primi vize de lucru în Marea Britanie.

Guvernul de la Londra anunţă un nou sistem de imigraţie

florin-lepadatu

 Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940

Muncitorii necalificaţi şi cei care nu vorbesc limba engleză la un nivel acceptabil nu vor mai primi vize de lucru în Marea Britanie după ce se va încheia perioada de tranziţie post-Brexit.

Guvernul de la Londra a prezentat miercuri detaliile noului sistem de imigraţie care urmează să fie pus în aplicare de la 1 ianuarie anul viitor.

Corespondentul RRA, Dan Vasiliu, are detalii: "Obiectivul viitorului sistem de imigraţie este să privilegieze accesul lucrătorilor înalt calificaţi şi să diminueze afluxul forţei de muncă ieftine şi slab calificate.

Astfel, lucrătorii proveniţi din statele Uniunii Europene şi cei din afara spaţiului comunitar vor fi evaluaţi conform aceloraşi criterii pentru a se determina dacă pot primi viza pentru a veni să muncească în Regatul Unit, dar nu va exista un plafon numeric al beneficiarilor acestei scheme.

Aceştia vor trebui să ateste competenţele profesionale specifice domeniului dorit, să vorbească limba engleză şi să deţină deja o ofertă de muncă cu un salariu anual de minim 25.600 de lire sterline sau peste pragul salariului de referinţă stabilit pentru domeniul vizat.

Se pot califica, totuşi, pentru obţinerea vizei şi cei care au o ofertă de muncă cu un salariu sub cel menţionat anterior dacă ei au calificări avansate în domeniul lor de specialitate sau dacă se angajează într-un sector în care în Regatul Unit există o criză de forţă de muncă.

Planul guvernului de la Londra va impune fiecărui lucrător străin să obţină la aceasta evaluare cel puţin 70 de puncte pentru a obţine permisul de muncă în Regatul Unit.

Sistemul acordă maxim 20 de puncte candidaţilor care îndeplinesc criteriile minime de salarizare.

Prezentarea ofertei de muncă venită din partea unui angajator britanic va primi 20 de puncte, calificarea corespunzătoare postului tot 20 de puncte, iar nivelul corespunzător al cunoaşterii limbii engleze 10 puncte."


Etichete londra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live