Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Octombrie 2019
Vizualizari: 481
Comentează add

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, de Parlament cu 238 de voturi pentru.

Guvernul Dăncilă a fost îndepărtat prin moţiune de cenzură

florin-lepadatu

 Foto cdep.ro

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, de Parlament cu 238 de voturi pentru.

Patru dintre acestea au fost ale unor social-democraţi, fapt care le-ar putea atrage acestora excluderea din partid.

Acesta este cel de-al doilea guvern PSD din actuala legislatură îndepărtat prin moţiune de cenzură, dupa cabinetul Grindeanu, şi cel de-al patrulea de după Decembrie 1989.

După vot, Viorica Dăncilă i-a cerut şefului statului să numească un premier cât mai repede.

Liderii USR şi PNL s-au pronunţat în favoarea alegerilor anticipate, în timp ce PRO România, ALDE şi PMP nu agreează această idee.

Reporter Iulia Gherman: "Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat că pleacă de la Palatul Victoria împreună cu echipa sa de miniştri cu datoria împlinită.

Liderul social democraţiilor i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să numească rapid un premier şi a precizat că PSD va participa la consultările de la Cotroceni cu un mandat fixat de forurile statutare ale partidului.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a subliniat ca România are nevoie de un executiv care să dea dovadă de seriozitate, şi corectitudine şi să răspundă nevoilor cetăţenilor.

El a mai spus că are susţinerea liberalilor pentru ocuparea funcţiei de premier.

Imediat după  prezentarea rezultatului votului asupra moţiunii de cenzură, preşedintele PRO România, Victor Ponta, a precizat că va lansa parlamentarilor social democraţi propunerea de a susţine la consultările de la Cotroceni o variantă comună.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că reprezentanţii partidului pe care îl conduce vor susţine la discuţiile cu şeful statului soluţia alegerilor anticipate pentru că orice altă variantă va întreţine acţiunile de culise pentru formarea unei majorităţi.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a spus că executivul condus de Viorica Dăncilă nu mai asigura condiţiile unei bune guvernări şi că în perioada următoare trebuie pregătit bugetul pentru anul viitor şi rectificat actualul buget pentru ca primăriile şi consiliile judeţene să nu intre în impas. Partidul Mişcarea Populară a decis că, la consultările de la Cotroceni, nu va susţine ideea alegerilor anticipate. Preşedintele partidului, Eugen Tomac, a spus că soluţia cea mai corectă este un guvern politic, care să îşi asume cel puţin un an de zile actul guvernării în mod transparent pe obiective precise."


Etichete Cameraparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live