Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

2 Decembrie 2020
Vizualizari: 155
Comentează add

Guvernul continuă şî în această săptămână pregătirea campaniei de vaccinare

andrei-serban

 Foto: gov.ro.

Guvernul va continua săptămâna aceasta pregătirea logistică a infrastructurii și a personalului care urmează să fie implicat în campania națională de vaccinare a populației împotriva noului coronavirus. În acest sens, executivul a adoptat în ultima sa ședință, de săptămâna trecută, o hotărâre privind strategia de vaccinare a populației.
 
Reporter: Campania națională de vaccinare a populației împotriva noului virus se va face în două etape. Prima oară va fi vaccinat personalul din domeniul sănătății, personalul din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în caz de contaminare și personalul din alte domenii cheie pentru buna funcționare a societății. În a doua etapă, vaccinarea va fi disponibilă pentru toată populația.
 
Executivul precizează că această campanie de vaccinare este gratuită și voluntară. De asemenea, guvernul a lansat un apel către societatea civilă, către specialiști și instituțiile implicate ca în dezbaterea publică să sprijine această campanie de vaccinare, pentru că ea reprezintă singurul mod în care se poate pune capăt pandemiei.
 
Tot în această săptămână, guvernul va trimite Comisiei Europene pentru aprobare schema unui ajutor de stat dedicat companiilor din domeniul HoReCa.
 
Schema prevede acoperirea de la bugetul de stat a 20% din diferența între venitul pe 2019 și cel realizat în 2020, care să fie mai mic față de anul trecut. În această schemă de ajutor de stat au fost introduse și agențiile de turism.
 
(PH)

Etichete vaccinarecampanieguvern(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live