Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Iulie 2019
Vizualizari: 319
Comentează add

De mai multe săptămâni în Hong Kong au loc proteste. Revendicările protestatarilor au evoluat până la cererea de implementare a unei democraţii depline în Hong Kong.

Guvernul Chinei pare să renunţă la ideea unei intervenţii în Hong Kong

sergiu-stet

 Beijing. Foto: Agerpres/AP.

Guvernul Chinei a renunţat la intenţia de a interveni direct în Hong Kong, după săptmâni întregi de proteste desfăşurate acolo.
 
Corespondentul BBC transmite că autorităţile chineze au învinuit "personaje iresponsabile din ţările occidentale" pentru tensiunile din colonie, iar violenţele de acolo au fost puse în seama "câtorva radicali".
 
Yang Guang, purtătorul de cuvânt al Biroului pentru Hong Kong şi Macao: "Guvernul central o sprijină ferm pe şefa executivă Carrie Lam în a conduce guvernul din Hong Kong, ca şi o guvernare bazată pe lege. Guvernul central sprijină ferm poliţia din Hong Kong în eforturile de a impune legea, sprijină ferm departamentele relevante ale guvernului din Hong Kong, ca şi agenţiile judiciare în eforturile de a-i aduce pe criminali în faţa justiţiei".
 
Cu toate acestea, dl Yang nu a dat nici un răspuns direct la întrebarea dacă Beijingul va recurge la forţă militară pentru a interveni în Hong Kong. Revendicările protestatarilor au evoluat până la cererea de implementare a unei democraţii depline în Hong Kong.

Etichete Hong KongMacaoChinaprotesteCarrie Lam

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live