Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

3 Decembrie 2021
Vizualizari: 317
Comentează add

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul sănătății Alexandru Rafila au discutat cu reprezentanții cultelor religioase RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 decembrie, ora 7:03) - Realizator: C

Guvernul cere sprijinul cultelor religioase #vaccinare

petruta-obrejan

FOTO: gov.ro

Realizator: Ciprian Sasu - Premierul Nicolae Ciucă și ministrul sănătății Alexandru Rafila au discutat ieri cu reprezentanții cultelor religioase pentru a le cere sprijinul în ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID. O altă temă abordată a fost certificatul verde pentru accesul în biserici și în celelalte unități de cult.

Reporter: Petruța Obreja - Reprezentanţii celor 17 culte religioase au cerut ca participarea credincioşilor la slujbe să fie liberă ca şi până acum şi să nu se facă în baza certificatului verde, a declarat după discuţiile cu aceştia premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: A fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanţilor cultelor ca cetăţenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără obligativitatea deţinerii certificatului verde. Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi. 

Reporter: Şi ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că va fi luată o decizie până la finalul anului în ceea ce priveşte certificatul verde, însă, în opinia sa, libertatea religioasă trebuie respectată.

Alexandru Rafila: Cred că, atunci când vom lua o decizie, care va fi până la urmă o decizie politică, ea trebuie luată în urma unui mecanism consultativ şi incluziv, adică nu trebuie să fie o decizie discreţionară, trebuie să fie o decizie care să fie cunoscută, înţeleasă şi respectată de toată lumea, iar libertatea religioasă reprezintă unul dintre elementele de bază. 

Reporter: În privinţa obligativităţii vaccinării invocată de unii reprezentanţi ai Comisiei Europene, Alexandru Rafila crede că fiecare stat membru are dreptul să-şi facă propriile politici în materie de sănătate publică.


Etichete (ii)vaccinareculte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live