Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

4 Septembrie 2018
Vizualizari: 455
Comentează add

Guvernul cere desecretizarea stenogramei şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Guvernul cere desecretizarea stenogramei şedinţei CSAT

radu-dobritoiu

 Guvernul cere desecretizarea stenogramei şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi îl acuză, din nou, pe preşedintele Klaus Iohannis că prin blocarea rectificării împiedică plata salariilor, investiţiile şi despăgubirile pentru cazurile de pestă porcină.

Reporter RRA Petruţa Obrejan:

"Orice întârziere a rectificării bugetare poate crea efecte negative în plan economic - consideră ministrul finaţelor, Eugen Teodorovici - atât în ceea ce priveşte acordarea salariilor în această lună pentru mai multe instituţii publice, cât şi la nivel investiţional şi agricol. În opinia sa, orice amânare crează dificultăţi şi în ceea ce priveşte plata compensaţiilor pentru crescătorii afectaţi de pestă porcină".

Eugen Teodorovici:

"Sunt prevăzute sume importante în propunerea de rectificare a Guvernului pentru a asigura plata compensaţiilor pentru animalele sacrificate, astfel încât, fiecare om care a avut de suferit să primească totuşi o compensaţie. De asemenea, achizitionarea de dezinfectanti, incineratoare mobile, transportul animalelor sacrificate şi alte astfel de activităţi care impun acţiuni imediate şi, cum spuneam, cu efect bugetar pentru a regla lucrurile, aşa cum este normal. De asemenea, pentru partea de agricultură pot apărea întârzieri în acţionarea finanţării campaniei agricole de toamnă şi a investiţiilor în zootehnie pentru sectorul avicol nu numai".

Reporter RRA Petruţa Obrejan:

"Pe de altă parte, Eugen Teodorovici a explicat că Guvernul are doar obligaţia de a cere şi nu de aştepta avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. În plus, pentru că există diferenţe între opiniile exprimate în şedinţă şi declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis ministrul finaţelor a cerut şi desecretizarea stenogramei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării".

Reacţia ministrului de finanţe vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării de astăzi, pentru că nu a ajuns la un consens cu Guvernul pe tema rectificării bugetare.
 


Etichete suspendare sedinta CSATmodificare buget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live