Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

3 Martie 2021
Vizualizari: 114
Comentează add

Pe agendă sunt mai multe proiecte de lege, o ordonanță de urgență, dar și numirea unor prefecți, așteptată de partidele din coaliție.

Guvernul are programate azi două ședințe

andrei-serban

 Foto arhivă

Guvernul are programate astăzi două ședințe, imediat după adoptarea bugetului de stat nemodificat în parlament. Premierul Florin Cîțu vrea să profite de avantajele tehnologiei și se va întâlni online cu membrii cabinetului în cursul dimineții; a doua ședința de guvern ar urma să înceapă la ora 13.

Pe agendă sunt mai multe proiecte de lege, o ordonanță de urgență, dar și numirea unor prefecți, așteptată de partidele din coaliție.

Guvernul are pe ordinea de zi proiectul unui act normativ care modifică ordonanța de urgență privind regimul străinilor în România și care se referă la obținerea avizelor de lungă ședere pentru străinii bursieri ai statului român.

Actul normativ mai vizează și reglementarea situației juridice în ceea ce privește prelungirea dreptului de ședere pentru stagiari. În ședința de guvern urmează să fie aprobat și un proiectul de lege de ratificare a protocolului numărul 16 la Convenția pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale.

Protocolul prevede că Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea Constituțională vor putea adresa la CEDO solicitări de aviz consultativ.

Executivul va aproba și un memorandum privind opțiunile de dezvoltare a Aeroportului Internațional 'Henri Coandă' București de către Ministerul Transporturilor, cu sprijinul Băncii Mondiale. Executivul va mai aproba și o serie de hotărâre privind eliberări-numiri de prefecți și/sau subprefecți.


Etichete guvernședințăbugetprefect

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live