Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alin Şerbănescu

3 August 2016
Vizualizari: 1118
Comentează add

Măsuri de asigurare la nivel naţional a managementului tipurilor de risc pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Guvernul a reglementat managementul tipurilor de risc

alin-serbanescu

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. Foto: gov.ro.

Executivul a adoptat astăzi măsuri care reglementează asigurarea la nivel naţional a managementului tipurilor de risc pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Ca urmare a analizei accidentului din clubul Colectiv, dar şi a altor situaţii produse în România, executivul a stabilit autorităţile care au obligaţia de a asigura managementul tipurilor de risc şi comandantul acţiunii în persoana unui reprezentant al Ministerului de Interne, care planifică şi asigură coordonarea tuturor forţelor şi echipamentelor implicate în intervenţie.

Prin aceeaşi hotărâre, guvernul mai stabileşte că autorităţile au obligaţia să emită regulamente de gestionare a situaţiilor de urgenţă şi planuri de pregătire pe de o parte, iar pe de altă parte că trebuie elaborată o structură-cadru a regulamentului de gestionare a situaţiior de urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Liviu Iolu, a explicat care sunt situaţiile de risc la care face referire documentul.

Liviu Iolu: "Pentru fiecare din următoarele tipuri de risc, cutremure, epidemii, inundaţii, accident nuclear sau radiologic şi incendii de pădure, care au impact major asupra comunităţilor, mediului şi populaţiei, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă elaborează cu avizul DSU din cadrul MAI o concepţie naţională de răspuns în sprijinul celorlalte autorităţi publice".

Hotărârea de guvern prevede şi excepţii pentru activităţile de căutare-salvare care trebuie să se desfăşoare în anumite medii specifice şi la care Ministerul Afacerilor Interne participă cu rol secundar.

Principalul rol în aceste misiuni va reveni după caz Ministerului Transporturilor pentrru căutarea şi salvarea de vieţi omeneşti pe mare, Ministerului Apărării Naţionale pentru căutarea navelor sau aeronavelor militare şi Ministerului Economiei pentru căutarea şi salvarea persoanelor blocate în galerii miniere.


Etichete guvernmanagementul tipurilor de riscpreveniregestionareclub colectivmai

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live