Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

31 Martie 2020
Vizualizari: 388
Comentează add

Guvernul a modificat ordonanța de urgență privind amânarea ratelor la bănci.

Guvernul a modificat ordonanța de urgență privind amânarea ratelor la bănci

florin-lepadatu

Dobânzile la creditele ipotecare nu se vor capitaliza în cazul persoanelor care aleg să-și amâne ratele bancare - a anunțat ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu.

El a spus la începutul ședinței de guvern de iluni că perioada în care se pot depune cererile la bănci se prelungește cu 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență modificate de Executiv.

Guvernul a mai luat ieri decizii în domeniul sănătății.


Reporter Andrei Șerban - "Ministrul finanțelor, Florin Cîţu, a precizat că în cazul creditelor ipotecare nu se va capitaliza dobânda care nu se va plăti la termen în urma amânării plății ratelor bancare.

Florin Cîţu a mai spus că cetățenii vor avea la dispoziție 45 de zile de la publicarea în "Monitorul Oficial" a ordonanței de urgență pentru a depune cererile de amânare a plății ratelor bancare.


Florin Cîţu: "Ordonanța oferă clienților posibilitatea de a suspenda ratele până la nouă luni de zile și se pot depune aceste cereri cel mai târziu până la 45 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

Deci cetățenii au 45 de zile de la intrarea în vigoare a acestei ordonanțe să depună aceste cereri.

Au fost discuții în spaţiul public că nu este timp; acum, sper că toți cei care doresc să folosească această facilitate să depună cererile."


La rândul său, șeful cancelariei, Ionel Dancă, a anunțat că executivul a adoptat două acte normative în domeniul sănătății.

Printre prevederi se numără faptul că programele naționale de sănătate se prelungesc în forma de anul trecut până la încetarea stării de urgență, iar medicii de familie pot elibera rețete și fără cardul de sănătate al pacientului, iar pentru bolnavi cronici, și fără scrisoarea de la medicul de specialitate - tot în perioada stării de urgență.


O altă prevedere mai stabilește că de tratament împotriva COVID-19 vor beneficia toate persoanele de pe teritoriul românesc, chiar dacă nu au asigurare de sănătate."


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live