Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

30 Ianuarie 2012
Vizualizari: 1464
Comentează add

Guvernul a aprobat suspendarea, până la 31 decembrie 2012, a taxei de poluare pentru autovehiculele înmatriculate în România înainte de 2007. Contribuabilii care au achitat deja taxa pot solicita restituirea acesteia.

Guvernul a aprobat suspendarea taxei auto

beatrice-braileanu

Foto: arhivă.

Taxa de poluare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 va fi suspendată până la începutul anului 2012, urmând ca persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi.

Decizia a fost adoptată de guvern prin ordonanţa de urgenţă aprobată în şedinţa de luni.

Potrivit unui comunicat al ministerului mediului şi pădurilor, suspendarea aplicării prevederilor legii, privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule înmatriculate în România înainte de anul 2007, este valabilă până pe 31 decembrie 2012, inclusiv.

Contribuabilii care au achitat deja taxa pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007 pot solicita restituirea acesteia, se precizează în comunicatul ministerului mediului.

Celelalte prevederi ale legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule rămân în vigoare.

Astfel, se menţine reducerea taxei de poluare cu până la 25% şi posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, contribuabilii să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.

Taxa se calculează pe baza unor criterii precum tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisia de CO2 şi norma de poluare, luând în considerare şi deprecierea autoturismului.

Potrivit ordonanţei de urgenţă, supusă dezbaterii publice săptămâna trecută pe site-ul ministerului mediului, suspendarea pentru un an a plăţii taxei de poluare pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007 va aduce pierderi de 336 milioane de lei în bugetul fondului pentru mediu.


Etichete taxă poluaretaxă autosuspendare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live