Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 August 2021
Vizualizari: 557
Comentează add

Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de muncitori străini, din afara spaţiului comunitar, care se pot angaja în România, în acest an.

Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de muncitori străini

radiojurnal

 Foto: Arhiva/ AGERPRES

Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de muncitori străini, din afara spaţiului comunitar, care se pot angaja în România, în acest an.
 
Se dublează practic cifra aprobată la sfârşitului lui 2020 şi se poate ajunge astfel la un contingent total de 50.000 de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă.
 
Decizia a fost luată ca urmare a creşterii numărului de cereri de eliberare a avizelor de angajare, dar şi a numărului locurilor de muncă vacante declarate de angajatori, precizează Ministerul Muncii într-un comunicat.
 
Datele ANOFM arată că faţă de primele cinci luni ale anului trecut - când erau vacante aproximativ 156.000 de locuri de muncă - în perioada similară din acest an au fost peste 160.000 de locuri de muncă vacante, din care aproape 30.000 comunicate în mod repetat de angajatori.
 
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Imigrări, în prima jumătate a lui 2021 au fost eliberate mai bine de 17.000 de avize de angajare în sectoare de activitate ce nu pot fi acoperite cu lucrători români.
 

Etichete guvernmuncitori strainisuplimentare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live