Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 Ianuarie 2022
Vizualizari: 281
Comentează add

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile.

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile

florin-lepadatu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Guvernul a aprobat joi prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, începând de mâine, când intră în vigoare măsuri suplimentare de protecție anti-COVID.

Pentru că varianta Omicron a coronavirusului este mai ușor transmisibilă, purtarea măștii de protecție va fi din nou obligatorie în toate spațiile închise și deschise.

În plus, nu mai sunt permise variantele textile sau din plastic, ci doar măștile medicale și cele de tip FFP2, cu grad de protecție mai ridicat.

Medicul Valeriu Gheorghiță a atras atenția că este extrem de important și modul în care sunt purtate și păstrate măștile.


Valeriu Gheorghiţă: ”Aş dubla această recomandare de a folosi o mască medicală de modalitatea de utilizare corectă a măştii, pentru că degeaba am o mască bună, dacă nu o folosesc corect nu mă va proteja; sau este incorect manipulată, adică luăm masca, atingem suprafaţa exterioară, o punem în buzunar sau în geantă, ulterior o scoatem iarăşi şi o punem pe faţă, trebuie să înţelegem că exteriorul măştii este contaminat. Ideal, undeva la patru ore ar trebui schimbată - aici mă refer la măştile simple, măştile chirurgicale cele în trei straturi. Măştile FFP2 pot să fie purtate o perioadă mai lungă de timp, pentru că au o filtrare mult mai riguroasă. ”

Pe lângă obligatitivatea purtării măștilor, guvernul a decis și menținerea restricțiilor de participare la activități și evenimente în funcție de specific și de rata de infectare din localitate; de exemplu, restaurantele și cafenelele pot fi ocupate la jumătate din capacitate acolo unde incidența este de până 3 la mie și până la 30% din capacitate dacă se depășește acest prag.


Etichete restrictiisanctiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live