Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

27 Octombrie 2017
Vizualizari: 705
Comentează add

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că va fi redus procentul de plată către Pilonul II de pensii de la 5,1% la 3,7% din salariu.

Guvernul a anunţat modificări importante ale regulilor fiscale

andrei-serban

 Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu                                            Foto: Arhivă.

Guvernul a analizat joi, 26 octombrie, în primă lectură, proiectul de modificare a Codului Fiscal, care prevede o serie de măsuri considerate benefice pentru mediul de afaceri, între care şi reducerea impozitului la 10% pentru unele categorii de venituri. În aceeaşi şedinţă, executivul a discutat şi o serie de ordonanţe care prevăd, între altele, creşterea salariului minim brut pe ţară şi reducerea contribuţiei la Pilonul II de pensii.

Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, a prezentat măsurile fiscale pe care executivul doreşte să le adopte anul viitor.  El a anunţat că scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. O altă măsură: reducerea contribuţiilor sociale şi trecerea acestora în dreptul salariaţilor. Contribuţiile scad cu două puncte procentuale.

Contribuţiile rămase în sarcina angajatorului scad, de asemenea, la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente, concediu medical, creanţe salariale. 

Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus că se doreşte ca de la 1 ianuarie salariul minim brut pe economie să crească la 1900 de lei. Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că va creşte şi pensia minimă şi se va mări şi indemnizaţia pentru creşterea copilului. 

"Indemnizaţia minimă de creştere a copilului va creşte, tot de la 1 ianuarie 2018, la 1.250 de lei, faţă de 1.233 de lei, cât este în prezent, şi nu în ultimul rând proiectul de ordonanţă prevede creşterea pensiei minime la 640 de lei şi a punctului de pensie la 1100 de lei de la 1 iulie 2018", a declarat ministrul Olguţa Vasilescu care a mai arătat că va fi redus şi procentul de plată către Pilonul II de pensii, de la  5,1% la 3,7%.


Etichete Ionuţ Mişaimpozitpilonul IIpensii administrate privatcontribuţiiCASscădereLia Olguţa Vasilescu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live