Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 Februarie 2019
Vizualizari: 840
Comentează add

Guvernanţii consideră că proiectul de buget este unul revoluţionar, după cum a afirmat chiar ministrul finanţelor, iar Produsul Intern Brut ar urma să ajungă la 1.022 de miliarde.

Guvernanţii consideră că proiectul de buget este unul revoluţionar

florin-lepadatu

 

Guvernanţii consideră că proiectul de buget este unul revoluţionar, după cum a afirmat chiar ministrul finanţelor, iar Produsul Intern Brut ar urma să ajungă la 1.022 de miliarde de lei, potrivit estimărilor, cu alocări mai mari pentru multe domenii.

Petruţa Obrejan reaminteşte principalele cifre, aşa cum sunt ele prevăzute în proiectul pus în dezbatere publică: "Viitorul proiect bugetar este construit pe un deficit estimat la 2,55 %, o inflaţie de 2,8 % şi o creştere economică de 5,5 %.

Peste 340 de miliarde de lei ar reprezenta veniturile.

Cheltuielile bugetare sunt mai mari cu circa 30 de miliarde lei decât veniturile, o mare parte îndreptându-se spre zona de salarii, pensii şi alte cheltuieli cu asistenţa socială.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, spunea recent, că proiectul bugetar este unul revoluţionar, incluzând o serie de noutăţi, iar temerile din spaţiul public nu au nicio justificare.

Eugen Teodorovic: "Este o alocare financiară care sprijină foarte mult sectoare precum sănătatea şi educaţia.

Este prima oară, cred, după revoluţie când nu mai suntem obligaţi să asigurăm de transfer de la bugetul de stat către zona de pensii.

De o majorare consistentă faţă de anul trecut vor beneficia şi ministerele fondurilor europene, economiei şi sportului."

Potrivit reprezentanţilor executivului, proiectul de buget ar urma să fie adoptat marţi de Guvern şi trimis, tot marţi, Parlamentului.

Nu este clar însă dacă, după ce va suferi modificările legate de sumele pentru serviciile secrete, proiectul de buget va merge şi la Cotroceni pentru a fi discutat în CSAT."


Etichete Bugetfiscimpozite

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live