Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

5 Iulie 2020
Vizualizari: 430
Comentează add

Guvernul va adopta săptămâna viitoare un proiect de lege pentru a menține izolarea la domiciliu și carantina, în cazul contactului cu un pacient infectat cu coronavirus.

Guvern: Proiect de lege pentru a menține izolarea la domiciliu și carantina

petruta-dinu

Foto: gov.ro.

Guvernul va adopta săptămâna viitoare un proiect de lege pentru a menține izolarea la domiciliu și carantina, în cazul contactului cu un pacient infectat cu coronavirus.

Declarația a fost făcută de premierul Ludovic Orban, la Digi24, după ce Curtea Constituțională a decis că pacienții testați pozitiv nu mai pot fi ținuți în spital, carantină sau izolare fără acordul lor.


Prim-ministrul Orban a criticat decizia Curții Constituționale, arătând efectele ei: pacienții pot fi externați la cerere, iar autoritățile nu mai pot aplica măsura carantinării sau izolării la domiciliu.

Până când măsurile vor fi reglementate prin lege, Ludovic Orban le recomandă cetățenilor să respecte regulile de siguranță sanitară, pentru a nu crește numărul infectărilor cu noul coronavirus.


Ludovic Orban:
Aceste reguli sunt pentru a se proteja pe sine și pentru a-i proteja pe ceilalți. Atâta timp cât ai fost într-o zonă cu risc maxim sau ai fost în contact cu o persoană care a fost diagnosticată ca fiind infectată cu COVID, în urma anchetei epidemiologice se constată lucrul acesta, e posibil să fii infectat. Trebuie să stai în izolare la domiciliu, asta e cererea mea, recomandarea mea, rugămintea mea personala către toți cetățenii, să nu ţină cont de  deciziile Curţii Constituţionale.


Reporter: La rândul său, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a declarat că măsurile care vizează restrângerea unor drepturi, precum internarea obligatorie, trebuie să fie luate prin lege și nu prin ordin al ministrului sănătății. El spune că pentru internarea obligatorie România are reglementări doar în domeniul penal, nu și în cel sanitar.


Etichete guvernlegeizolarea la domiciliucarantinacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live