Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Iulie 2018
Vizualizari: 3302
Comentează add

Poluarea provenită de la groapa de gunoi din Chiajna afectază cartierele bucureştene Militari, Drumul Taberei,Crângaşi,Bucureştii Noi,Pajura, dar şi 4 localităţile limitrofe.

Groapa de gunoi Chiajna-un pericol pt sănătatea Bucureștenilor și a altora

radiojurnal

 

Poluarea provenită de la groapa de gunoi de la Chiajna periclitează sănătatea locuitorilor din Bucureşti şi localităţile limitrofe   

Câteva zeci de locuitori afectaţi de mirosurile grele provenite de la groapa de gunoi Chiajna, de lângă Bucureşti, au protestat, astăzi, în faţa Ministerului Mediului.

Cele mai afectate cartiere bucureştene sunt Militari, Drumul Taberei, Crângaşi, Bucureştii Noi, Pajura, dar şi localităţile limitrofe Bucureştiului - Chiajna, Chitila, Mogoşoaia sau Dragomireşti.

Oamenii cu care a stat de vorbă reporterul RRA, Atena Teognoste, susţin că nu mai pot trăi în acest fel şi se tem că poluarea le va cauza probleme de sănătate: ”Zi de zi suntem intoxicaţi cu tot felul de gaze, cu miros de gunoi şi acel miros dulceag care persistă noaptea şi pur şi simpu te sufocă. Durează situaţia de ani de zile, iar acum se accentuează.” ” Dorim un aer curat, care poate fi respirat, să nu ne mai trezim noaptea să respirăm aerul din frigider.”

"IRIDEX şi-a intensificat activitatea ca un incinerator care arde deşeuri medicale, absolut tot ce vă puteţi imagina, de la organe extirpate, ca urmare a actului medical, până la pansamentele de la TBC. Nu au investit în tehnologie, nu au filtrele pentru curăţarea aerului. Noaptea, atunci când cei de la Garda de Mediu nu au program de lucru, ard, începând cu 22:00 şi până a doua zi la ora 7:00, deşeuri spitaliceşti extrem de periculoase, fără a-şi conecta filtrele de poluare. Principalele zone în care se concentrează sunt Chiajna, Mogoşoaia, Militari este extrem de afectat, Bucureştii Noi, Crângaşi, Giuleşti, în curând vom înfunda secţiile de oncologie."

Protestatarii au reuşit să stea de vorbă cu un secretar de stat în Ministerul Mediului. Acesta le-a cerut un memoriu scris şi le-a propus să se întâlnească, peste 10 zile, pentru a vedea ce măsuri ar putea fi luate


Etichete Poluaregroapă de gunoiChiajna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live