Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Ianuarie 2019
Vizualizari: 649
Comentează add

Cea mai recentă victimă, anunţată ieri de autorităţi, este un bărbat de 82 de ani din judeţul Arad, care suferea şi de alte boli, şi care nu era vaccinat.

Gripa a făcut zece victime în acest sezon

florin-lepadatu

Foto: Arhivă.

Gripa a provocat decesul a zece persoane, în acest sezon.

Cea mai recentă victimă, anunţată ieri de autorităţi, este un bărbat de 82 de ani din judeţul Arad, care suferea şi de alte boli, şi care nu era vaccinat.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, spune că nu este epidemie de gripă în ţara noastră.

Sorina Pintea: Este vorba de o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spitale, în această perioadă, şi chiar este indicat să se limiteze vizitele în această perioadă. Ultimele raportări, pe care eu le am, indică faptul că în acest moment sunt vaccinate 1.200.000 de persoane. Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze, deci avem încă în stoc 100.000 de doze. Ministerul Sănătăţii asigură vaccinurile pentru grupele de risc: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni, femei gravide.

Creşterea cazurilor de infecţii respiratorii a determinat mai multe spitale din ţară să restricţioneze accesul vizitatorilor.

Medicii atrag atenţia că spălarea cu apă şi săpun a mâinilor şi folosirea batistelor pentru strănut sau tuse - sunt esenţiale în prevenirea îmbolnăvirilor.


Etichete gripavictime gripavaccinareministrul sănătăţiiSorina Pintea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live