Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 August 2018
Vizualizari: 343
Comentează add

Salariaţi din unităţi subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului şi din federaţiile sportive naţionale sunt de astăzi în grevă generală.

Grevă generală a salariaţilor din Ministerul Tineretului şi Sportului

radiojurnal

Foto: Sindicatul angajatilor din Ministerul Tineretului şi Sportului.

Salariaţi din unităţi subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului şi din federaţiile sportive naţionale sunt de astăzi în grevă generală, după ce în ultima perioadă au protestat de două ori în faţa ministerului fără să obţină soluţii la revendicările salariale.

Ei spun că nu se poate trăi şi cu atât mai puţin nu pot să susţină performanţa sportivilor cu un salariu de 1.300 de lei. Este suma pe care o primesc lunar aproape trei sferturi dintre angajaţi, potrivit liderului sindicatului, Andy Nagy.

Andy Nagy: Toată perioada asta nu s-a întâmplat nimic, nu am avut o negociere, o deschidere din partea MTS. Încadrarea greşită de la începutul anului. conform Legii 153, nu suntem diferenţiaţi, suntem comprimaţi 70% dintre noi şi plătiţi la 1.300 de lei net, indiferent de studii, de vechime, de complexitatea muncii. Se munceşte suplimentar, se munceşte sâmbăta, duminica, atunci când este vârful de activitate pentru noi, când organizăm competiţii sportive, şi atunci toate statele noastre de plată, toate arată zero.

La grevă participă aproape 4 mii de oameni, iar la Cluj-Napoca, Piteşti, Craiova sau Ploieşti mulţi dintre ei au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea.


Etichete Grevă generalăsalariaţiMinisterul Tineretului şi Sportului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live