Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Februarie 2021
Vizualizari: 300
Comentează add

În Grecia sunt în vigoare atenționări de ninsori și viscol, cu trafic interzis pe unele drumuri naționale și navigație restricționată.

Grecia - atenționări de ninsori și viscol

florin-lepadatu

   Foto: Arhivă.

În Grecia sunt în vigoare atenționări de ninsori și viscol, cu trafic interzis pe unele drumuri naționale și navigație restricționată.
 
Vijeliile au lăsat fără curent mai multe regiuni, după cum transmite corespondenta noastră Michaela Lambrinidou.
 
Reporter: Michaela Lambrinidou - În ultimele 48 de ore, un ciclon rece s-a abătut asupra Greciei, aducând cu adevărat iarna. Temperaturi polare, ninsori abundente şi vânturi vijelioase sunt caracteristicile ciclonului numit Midia. Ninsoarea a ajuns chiar şi în centrul Atenei, iar temperatura la această oră este de 1 grad Celsius.
 
Cartierele nordice ale capitalei sunt acoperite cu un strat mare de zăpadă şi traficul rutier se desfăşoară numai cu lanţuri aniderapante pe anvelopele de vară. La Atena ninge de la primele ore ale zilei şi prognoza Serviciului naţional meteo anunţă că la Atena va ninge cel puţin până mâine, fenomenul urmând să piardă din intensitate începând de miercuri.
 
Traficul pe autostrada Atena-Salonic a fost interzis, deşi numeroase autospeciale operează necontenit de ieri, împrăştiind material antiderapant şi degajând zăpada de pe carosabil.
 
Şcolile au rămas închise în toate regiunile ţării şi s-a interzis plecarea navelor din toate porturile.
 
De ieri, multe regiuni şi multe insule au rămas fără curent electric din cauza copacilor care au căzut peste fire şi a stâlpilor electrici dârâmaţi de vânturi vijelioase.
 
Multe sate din regiunile montane sunt îngropate în omăt, neavând acces rutier spre zonele centrale.

Etichete Grecianinsoriviscoltrafic restrictionat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live