Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

4 Mai 2017
Vizualizari: 1182
Comentează add

Senatorii jurişti au respins un amendament prin care s-ar fi graţiat persoanele condamnate pentru abuz în serviciu.

Grațierea persoanelor condamnate pentru abuz în serviciu, respinsă

alina-stanuta

Senatorii jurişti au respins, în cadrul dezbaterii proiectului de lege provind graţierea unor pedepse, un amendament al senatorului PMP, Traian Băsescu, prin care s-ar fi graţiat persoanele condamnate pentru abuz în serviciu.

În timpul discuţiilor, senatorul PMP, Traian Băsescu, a susţinut că abuzul în serviciu a devenit un instrument al procurorilor, de punere sub control a instituţiilor politice, în timp ce secretarul de stat în Ministerul Justiţiei, Mariana Moţ, a afirmat că Guvernul nu susţine graţierea celor condamnaţi pentru abuz în serviciu.

Ea a precizat că în proiect sunt excluse de la graţiere: delapidarea, abuzul în serviciu, conflictul de interese, divulgarea informaţiilor secrete de stat şi deturnarea de fonduri.

De asemenea, nici amendamentul care propunea graţierea celor condamnaţi pentru conflict de interese nu a fost votat.


Etichete senatjuristiproiect de legegratierearespinspmptraian basescuguvernministerul justitieimariana motabuz in serviciudelapidareacondamnati conflict de interese

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live