Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Noiembrie 2018
Vizualizari: 610
Comentează add

Iniţiatorii susţin că Google colectează informaţii privind localizarea utilizatorilor săi şi foloseşte "trucuri" pentru a se asigura că are permisiunea acestora să o facă.

Google va fi dat în judecată de Organizaţia Consumatorilor Europeni

sergiu-stet

 

Şapte organizaţii din Europa şi-au anunţat intenţia de a depune plângeri împotriva companiei Google. Acestea susţin că modul în care Google urmăreşte localizarea utilizatorilor săi încalcă legea UE, date fiind lucrurile pe care le poate dezvălui ea despre viaţa personală a acestora.

BBC tranmite că grupurile de consumatori, reprezentaţi de BEUC, Organizaţia Consumatorilor Europeni, susţin că Google colectează informaţii privind localizarea utilizatorilor săi şi foloseşte "trucuri" pentru a se asigura că are permisiunea acestora să o facă. BEUC susţine că aceste informaţii pot oferi detalii despre înclinaţiile politice, credinţele religioase şi chiar şi sexualitatea utilizatorilor, pe baza locurilor vizitate, informaţii care pot fi ulterior folosite pentru o gamă largă de scopuri, printre care şi publicitate targhetată.

Organizaţia insistă asupra faptului că acţiunile Google încalcă atât spiritul, cât şi litera legii europene de protecţie a datelor consumatorului. Cei din interiorul Google susţin că firma nu foloseşte, de fapt, informaţiile de localizare în scopuri de marketing.


Etichete googleGPSlocalizaremarketingUEcompanie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live