Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

16 Mai 2012
Vizualizari: 1990
Comentează add

După ce au câştigat patru medalii de aur şi două de argint la campionatele europene, componentele lotului naţional de gimnastică au reînceput antrenamentele.

Gimnastele române se pregăresc intens pentru Jocurile Olimpice

ionut-dragu

Gimnasta Cătălina Ponor. Foto: Agerpres.

Cătălina Ponor, Lariza Iordache, Sandra Izbaşa, Diana Bulimar şi Raluca Haidu au început antrenamentele pentru Jocurile Olimpice de la Londra sub atenta îndrumare a tehnicienilor Mariana Bitang şi Octavian Belu la Izvorani.

Cătălina Ponor a fost surpriza ediţiei pentru că a revenit în competiţie la vârsta de 25 de ani, după patru ani de pauză, şi a câştigat aurul la bârnă şi argintul la sol.

Cele cinci componente ale lotului, Cătălina Ponor, Lariza Iordache, Sandra Izbaşa, Diana Bulimar şi Raluca Haidu, ne-au dezvăluit din secretele care stau în spatele celor şase medalii europene pe care le-au cucerit la Bruxelles.

Cătălina Ponor spune că gimnastica de performanţă începe "la vârsta de 4 ani, iar primul concurs campionat european, mondial sau olimpiadă poate să fie la vârsta de 15 ani".

"Până acolo este un drum foarte bun de străbătut şi eu mă bucur că noi toate suntem sănătoase în momentul de faţă şi că am reuşit să dăm acest rezultat la campionatele europene", a mai precizat Cătălina Ponor.

Vizita Radio România la Izvorani, unde se antrenează gimnastele române a fost destul de scurtă, deoarece urma un nou antrenament cu gândul la Jocurile Olimpice de la Londra.

O şedinţă de pregătire aici este atent controlată de tehnicienii Mariana Bitang şi Octavian Belu.

Octavian Belu a declarat pentru Radio România că este impresionat de elevele sale, le respecă palmaresul, "dar trebuie să îşi merite locul în echipă indiferent cum se numesc, indiferent ce palmares au în spate, pentru că olimpiada nu este o vizită într-un muzeu".

Europenele au trecut cu bine, iar munca devine tot mai intensă, pentru că urmează Jocurile Olimpice.


Etichete Cătălina PonorLariza IordacheSandra IzbaşaDiana BulimarRaluca HaidugimnasticăantrenamenteMariana BitangOctavian BeluIzvoraniJocurile OlimpiceLondra 2012

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live