Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Pompilius Onofrei

3 Noiembrie 2010
Vizualizari: 1460
Comentează add

Împreună cu Aba Sebestyen, directorul Studioului Yorick unde a fost montat acest spectacol, invitată la emisiunea Semnături celebre de astă seară este Geanina Cărbunariu, în plin Festival Naţional de Teatru.

Gianina Cărbunariu şi Aba Sebestyen Gianina Cărbunariu şi Aba Sebestyen - Conține audio

pompilius-onofrei

Gianina Cărbunariu. Foto: Agerpres.

În martie 2010. s-au împlinit 20 de ani de la Martie negru, confruntarea interetnică dintre români şi maghiari care a marcat istoria recentă a oraşului Târgu-Mureş, a Transilvaniei, a României.

Regizoarea-dramaturg Gianina Cărbunariu a conceput spectacolul 20/20 încercând să afle printr-o serioasă documentare cum s-a ajuns la un asemenea conflict, apoi a scris textul, implicând permanent actorii (jumătate români, jumătate maghiari).

Autoarea spectacolului reuşeşte să găsească acele poveşti care prin umanitatea şi autenticul lor ajung la inima oricărui spectator, fie el târgmureşan sau nu.

Împreună cu Aba Sebestyen, directorul Studioului Yorick unde a fost montat acest spectacol, invitată la emisiunea Semnături celebre de astă seară este Geanina Cărbunariu, în plin Festival Naţional de Teatru.


Etichete Gianina CărbunariuAba SebestyenStudioului Yorick

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live