Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

18 Octombrie 2012
Vizualizari: 3208
Comentează add

Documentul prezintă beneficiile consumului de apă minerală naturală, dar sunt oferite şi exemple despre consumul ei.

Ghidul apelor minerale, lansat în Bucureşti

florentina-varga

În România, consumul mediu anual de apă minerală este de trei ori mai mic decât în Italia, Germania sau Franţa, deşi suntem pe unul dintre primele locuri din Europa după potenţialul resurselor de apă minerală.

Ghidul apelor minerale lansat la Bucureşti se vrea o lucrare ştiinţifică, dar este accesibilă şi publicului larg, întrucât, în prima parte a lucrării găsim, pe lângă definiţia apei, clasificările apei, dar şi beneficiile ei.

Apa minerală o folosim şi pentru prepararea hranei bebeluşilor, sau cum se potriveşte o apă minerală la mâncare sau la vin.

A doua parte a ghidului cuprinde 33 de brand-uri din România, care reprezintă aproximativ 85% din producţia totală a României.

Referitor la apa pentru bebeluşi, recomandările sunt pentru ape minerale naturale, plate, cu o mineralizaţie scăzută.

Mâncărurilor grase, fripturilor la grătar li se potrivesc cel mai bine apele minerale carbogazoase cu un conţinut ridicat de dioxid de carbon, în timp ce peştele slab sau fructele de mare merg alături de o apă minerală plată.

Vinurile plate se asortează cu apă slab mineralizată, iar cele roşii, cu apă cu mineralizaţie ceva mai ridicată, în funcţie de cât de taninos este acesta.

La vinurile dulci şi semidulci, sevite la desert, se potriveşte o apă efervescentă sau carbogazoasă.

Ghidul a fost tipărit în două mii de exemplare, iar conţinutul ghidului va putea fi găsit şi pe Facebook.


Etichete ghidape mineralevinRomâniaclasificare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live