Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

7 Octombrie 2021
Vizualizari: 588
Comentează add

Valeriu Gheorghiță: Îmi este teamă că deja suntem în acest scenariu. Este cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgențe sunt asaltate, sunt copleşite.

Gheorghiță: Suntem în situația Italiei de la începutul pandemiei

adriana-turea

Foto. RoVaccinare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI- Realizator: Nicoleta Turcu - Coordonatorului campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță a primit astăzi cea de-a treia doză de ser anti-COVID la Spitalul Militar Central din Capitală.

La ieșirea din sediul unității medicale, el a vorbit despre situația grea din spitalele din țară și a făcut din nou un apel la solidaritate, rugându-i pe români să respecte regulile antiepidemice și să se vaccineze pentru a putea depăși această perioadă critică.


Reporter: Adriana Turea - Doza trei este ferm recomandată persoanelor vulnerabile, cum sunt cei vârstnici, cei cu afecţiuni cronice, cei cu risc mare de infectare, precum personalul medical sau personalul din învățământ - a explicat președintele CNCAV, colonel doctor Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă situația actuală este asemănătoare cu cea din Italia, de anul trecut, acesta a menționat.


Valeriu Gheorghiță: Îmi este teamă că deja suntem în acest scenariu. Este cât se poate de evident că spitalele și unitățile de primiri urgențe sunt asaltate, sunt copleşite în momentul de față de pacienți diagnosticați cu COVID-19, lăsând la o parte celelalte categorii de boli, urgențele, accidentele rutiere, arsurile care vedem că se întâmplă în fiecare zi și care generează victime care au nevoie de asistență medicală. Este o situație extrem de complicată. Valuri 4 este agresiv și este agresiv din cauza variantei Delta, care se răspândește mult mai ușor, care generează într-un timp scurt un număr foarte mare de cazuri și evident că pentru a limita numărul de cazuri noi avem nevoie să respectăm regulile igienico-sanitare, să ne vaccinăm.


Reporter: Colonel doctor Valeriu Gheorghiță a mai adăugat că persoanele care au simptome să rămână acasă, să se testeze, să țină legătura cu medicul de familie și să nu întârzie prezentarea la spital în cazul în care văd că evoluția nu este așa cum ar trebui să fie.

(RS)


Etichete coronavirusinfectarivaleriu gheorghitacncavitaliavaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live