Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

6 Noiembrie 2012
Vizualizari: 1445
Comentează add

Vor avea şanse mai mari de finanţare acele proiecte care pot aduce dezvoltare în mai multe domenii în acelaşi timp.

Gestionarea fondurilor europene ar putea fi schimbată

carmen-gavrila

Foto: Reuters.

Procedura de gestionare a fondurilor europene în România ar putea fi schimbată radical. Reprezentanţi ai Comisiei Europene au prezentat ieri la Bucureşti viziunea Bruxeles-ului asupra utilizării banilor comunitari în perioada 2014-2020.

Domeniile de finanţare pe care Uniunea Europeană le consideră deosebit de importante sunt infrastructura, educaţia, incluziunea socială, creşterea competitivităţii şi îmbunătăţirea administraţiei publice. 

Comisia Europeană schimbă regulile jocului şi vom primi bani numai după ce comunicăm domeniile prioritare, dar aceste domenii vor fi stabilite împreună cu diversele departamente ale Comisiei.

Din 2014, de exemplu, nu va fi de ajuns să construim un drum sau un aeroport ca să primim bani europeni, trebuie să demonstrăm ce beneficii va aduce zonei respective.

Comisia va impune astfel de criterii de alegere a proiectelor pentru finanţare, proiecte care apoi vor fi evaluate şi în funcţie de rezultate.

Vor avea şanse mai mari de finanţare acele proiecte care pot aduce dezvoltare în mai multe domenii în acelaşi timp.

Normunds Popens, director general la Direcţia pentru Politică Regională a Comisiei Europene spune că investiţiile în infrastructură ar trebui să fie o prioritate de finanţare pentru România.

"Pe de altă parte, acestea trebuie făcute în contextul mai larg al dezvoltării economice, al altor politici şi al unei strategii. Aşadar, o investiţie într-un drum nu aduce beneficii oricum; trebuie gândit bine şi pe unde trece şi ce câştigă zonele respective", a mai spus Normunds Popens.


Etichete Comisia EuropeanăfondurigestionareBruxellesproiecte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live