Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vlad Drăghicescu, Bonn

8 Decembrie 2017
Vizualizari: 928
Comentează add

În Germania, Partidul Social-Democrat a votat cu o largă majoritate în favoarea începerii de consultări cu formaţiunea conservatoare a cancelarului Angela Merkel.

Germania: Încep negocierile pentru formarea unui nou guvern

vlad-draghicescu-bonn

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.         Foto: Arhivă.

În Germania, Partidul Social-Democrat a votat cu o largă majoritate în favoarea începerii de consultări cu formaţiunea conservatoare a cancelarului Angela Merkel, în perspectiva formării unui nou guvern.
 
Reporter: Prima discuţie exploratorie între liderii Partidului Social-Democrat german şi ai Uniunii CDU-CSU va avea loc miercurea viitoare, ea nereprezentând însă, debutul oficial al negocierilor de formare a guvernului, ci doar stabilirea unei foi de parcurs pentru următoarele întâlniri.
 
În discuţie se află mai multe variante: reeditarea marii coaliţii sau tolerarea de către socialişti a unui guvern minoritar condus de cancelarul conservator Angela Merkel. Niciun scrutin anticipat nu poate fi exclus, SPD reiterând că dorinţa de a discuta cu Uniunea CDU-CSU nu conduce automat la refacerea marii coaliţii.
 
"În acest moment purtăm discuţii, nimic mai mult", a spus Andrea Nahles, şefa grupului parlamentar SPD din Bundestag.
 
"Nu trebuie să guvernăm cu orice preţ, dar nici să respingem guvernarea cu orice preţ", a declarat la rândul său liderul socialist Martin Schulz. În faţa delegaţiilor, la congresul SPD, fostul şef al Parlamentului European a pledat, de asemenea, pentru transformarea Uniunii Europene în Statele Unite ale Europei,până în 2025, prin adoptarea unei constituţii comune.
 
Orice stat membru care refuză acest lucru ar trebui, automat, să părăsească Uniunea Europeană, a subliniat Schulz. Angela Merkel a respins, astăzi, această iniţiativă, insistând că înainte de toate este nevoie de consolidarea colaborării între statele membre.

Etichete germanianegocieriguvernangela merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live