Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

19 Februarie 2018
Vizualizari: 763
Comentează add

Alternativa pentru Germania - AfD, intrată anul trecut în premieră în Parlament, este creditată acum cu 16 la sută din intenţiile vot, depăşind scorul obţinut în sondaj de SPD.

Germania: extrema dreaptă depăşeşte în premieră social-democraţii

mihaela-mihai

 Foto: Arhivă.

Intrebarea 1

Sigur
Nu
Sigur

Extrema dreaptă din Germania se clasează pentru prima oară înaintea social-democraţilor în preferinţele alegătorilor, arată un sondaj de opinie dat publicităţii. Potrivit cercetării realizate pentru cotidianul Bild, formaţiunea de extremă dreapta, Alternativa pentru Germania, intrată anul trecut în premieră în Parlament, este creditată acum cu 16 la sută din intenţiile vot, în creştere cu un procent faţă de ultimul sondaj.

Social-democraţii scad însă în preferinţele alegătorilor până la 15.5 la sută. Pe primul loc rămâne Uniunea Creştin Democrată, a cancelarului Angela Merkel, cu 32 la sută din intenţiile de vot, în creştere cu peste două procente faţă de ultima cercetare.

Sondajul arată însă că în cazul în care ar avea loc alegeri în viitorul apropiat, creştin democraţii şi social-democraţii nu ar reuşi să obţină împreună majoritatea în legislativ. Cele două partide au semnat recent un acord privind formarea unui nou guvern de coaliţie, relatează Reuters. 

Etichete BildAlternativa pentru Germania,AfDUniunea Creştin DemocratăucdAngela Merkel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live