Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Decembrie 2019
Vizualizari: 544
Comentează add

General-locotenentul Daniel Petrescu a fost învestit în funcţia de şef al Statului Major al Apărării.

General-locotenentul Daniel Petrescu învestit ca şef al Statului Major General-locotenentul Daniel Petrescu învestit ca şef al Statului Major - Conține video

radiojurnal

Foto arhivă

General-locotenentul Daniel Petrescu a fost învestit astăzi în funcţia de şef al Statului Major al Apărării. În cadrul ceremoniei, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că noul şef al armatei trebuie să acţioneze cu multă hotărâre, astfel încât să fie angajate resursele financiare la termenele şi în parametrii planificaţi. 

Reporter - Cătălin Purcaru: Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România în prezent este atât beneficiar, cât și furnizor de securitate. Şeful statului a arătat că mediul internațional este caracterizat de dinamism și o evoluție accelerată a provocărilor la adresa securității, mai ales în zona sud-estică a Europei.
Klaus Iohannis: Pentru mine, în calitate de președinte al României, securitatea și apărarea țării constituie cu atât mai mult o prioritate strategică și se fundamentează pe cei trei piloni solizi, respectiv consolidarea profilului României în NATO și în Uniunea Europeană, precum și aprofundarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.
Reporter: Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a afirmat că numirea generalului locotenent Daniel Petrescu nu a fost întâmplătoare.
Nicolae Ciucă: Experiența sa profesională include funcţii deținute la nivel tactic, operativ și strategic în cadrul armatei României, în comandamente NATO și în teatrele de operații. De la comandant de batalion la comandant de brigadă, divizie și liocţiitor al șefului Statului Major al Apărării, acesta a participat la misiuni în toate teatrele de operații, acolo unde armata României a fost angajată.
Reporter: Noul șef al Statului Major al Apărării, general-locotenentul Daniel Petrescu, a arătat că în timpul mandatului său cuvântul determinant va fi continuitate.
Daniel Petrescu: Efortul Statului Major al Apărării va fi prioritizat și în perioada următoare către creșterea capacității de luptă a unităților, dezvoltarea liderilor de mâine de care armata are nevoie, sprijinirea autorităților administrației publice centrale și locale în cadrul interinstituțional și respectarea angajamentelor internaționale asumate de Romania pe plan internațional.
Reporter: General-locotenentul Daniel Petrescu și-a preluat astăzi funcția de șef al Statului Major al Apărării, după ce numirea s-a a fost avizată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării și președintele Klaus Iohannis a semnat decretul.


Etichete stat majorinvestire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live