Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

25 Iulie 2020
Vizualizari: 399
Comentează add

1.284 de cazuri de COVID-19 au fost raportate cu puțin timp în urmă în România.

GCS: 1.284 de noi cazuri de infectare cu Covid-19

radio-romania-actualitati

Foto: MApN

Un nou record negativ în evoluția îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a fost înregistrat sâmbătă în România. Autoritățile au anunțat alte 1.284 de cazuri la peste 22.500 de teste, bilanțul ajungând astfel la 43.678.

Bucureștiul și județele Argeș și Prahova au fiecare peste 100 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Au fost raportate și 15 decese, numărul total fiind de 2.165. La terapie intensivă în acest moment sunt internați 315 pacienți.

Peste 25.000 de pacienți au fost declarați vindecați și peste 3.000 de pacienți asimptomatici au fost externați la zece zile după depistare.


În lume, numărul cazurilor de contaminare cu noul coronavirus se apropie de 16 milioane un nou prag psihologic, ce urmează să fie atins pe glob chiar astăzi.

Crește și numărul deceselor, sunt peste 643.000, dar și al persoanelor vindecate - aproape 10 milioane de oameni au învins lupta cu boala în ultimele șapte luni.

Evoluțiile din ultimele săptămâni provoacă îngrijorare, iar pe continentul european se intensifică verificările călătorilor pe aeroporturi și la frontiere, iar masca a devenit obligatorie în multe țări. O sinteză a ultimelor ore ale pandemiei în lume, realizată de Constanța Comănici.


Reporter: Un comentariu al Agenției France Presse vorbește de o aşa-numită revigorare a restricțiilor în lume. Pe lângă mască, devenită un accesoriu indispensabil în timpul deplasărilor în locuri aglomerate sau în spații închise, oamenii poți face mai rapid teste de depistare a noului coronavirus pe aeroporturile din Germania sau Franța.

Un trist record a raportat Belgia: o fetiță de numai trei ani a murit de  COVID-19. Statele Unite, țara cea mai îndoliată din lume, cu 145.000 de decese, mențin decizia de a nu le acorda vize străinilor, nici măcar studenților de peste hotare, dacă vor avea cursuri online în anul universitar viitor.

În Asia, locuitorii din Tokyo au rămas în case în acest weekend, la recomandarea autorităților japoneze, iar Coreea de Sud a raportat din nou cea mai mare creștere zilnică de cazuri de la sfârșitul lui martie.

Organizația Mondială a Sănătății este îngrijorată de evoluția pandemiei în cele două Americi, dar și în estul Europei, cerându-le guvernelor să rămână în alertă și să ia în calcul reintroducerea unor restricții, ridicate la începutul lunii

(RS)


Etichete romaniacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live