Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA''(CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

18 Iunie 2022
Vizualizari: 426
Comentează add

Compania rusă de energie Gazprom a restricționat furnizarea de gaze naturale către Italia, după vizita premierului Draghi la Kiev.

Gazprom a restricționat deja furnizarea de gaze către Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Foto: gazprom.com.

Realizator: Italia primește doar jumătate din gazele comandate Rusiei, după ce brațul energetic al Moscovei, compania Gazprom, și-a tot redus livrările spre Europa în zilele care au urmat vizitei la Kiev a liderilor italian, german, francez și român. Autoritățile se pregătesc să ridice nivelul de alertă, dar fără să ia, deocamdată, măsuri radicale.

Corespondență de la Roma - Reporter: Elena Postelnicu - Compania rusă de energie Gazprom a restricționat deja furnizarea de gaze naturale către Italia. Potrivit furnizorului de stat de gaze ENI, Gazrom a promis vineri doar 50% din volumul de livrare comandat, aceasta, în contextul în care Italia solicitase, de fapt, 63 de milioane de metri cubi de gaz de la Rusia pentru ziua respectivă. Livrările de gaz au fost deja reduse în zilele precedente: miercuri cu 15% și joi cu 35% din cantitățile comandate. În cazul în care întreruperea furnizării de gaze din Rusia va continua, începând de săptămâna viitoare, Ministerul Tranziției Ecologice ar putea ridica nivelul de criză al sistemului național de gaze de la prealarmă la alarmă. Aceasta ar reprezenta o creștere a nivelului de alertă, dar nu ar exista măsuri excepționale, cum ar fi întreruperea alimentării centralelor electrice și a industriilor, utilizarea instalațiilor de stocare, praguri de temperatură pentru cazane, nu vara, desigur. Aceste măsuri ar fi declanșate doar dacă ar fi declarată starea de urgență, ceea ce nu se întrevede în acest moment.


Etichete (ii)gazerusiagazpromrestrictie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live