Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Februarie 2015
Vizualizari: 1769
Comentează add

Continuarea liberalizării prețului la gaze pentru populație ar duce la scumpiri cu 7% anul acesta și cu câte 5% în următorii doi ani, a spus președintele ANRE.

Gazele s-ar putea scumpi cu 7% în acest an

radiojurnal

Foto: Arhivă Agerpres.

Continuarea liberalizării preţului la gaze pentru populaţie ar duce la scumpiri cu 7% anul acesta şi cu câte 5% în următorii doi ani, astfel încât, în 2018, să se ajungă la 85 de lei pe MWh - a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, Nicolae Havrileţ, în cadrul unei dezbateri pe această temă.

"Este vorba de un ecart de 30 de lei, care să îl împărţim pe o perioadă de trei ani, ceea ce ar duce în preţurile finale la influenţe de ordinul 7%, în 2015, şi câte 5%, în 2016, 2017, iar în 2018, să încheiem liberalizarea, dacă preţurile rămân constante, acestea la 85-90 de lei, sau să mergem până în 2021, conform legii modificate a gazelor naturale, care ne-ar da voie să continuăm cu încă un calendar până în 2012", a declarat Nicolae Havrileţ.

Preşedintele ANRE a mai precizat că în acest moment calendarul de liberalizare este oprit, iar preţul actual al gazelor 53,5 lei pe megawatt oră e stabilit printr-o hotărâre de guvern şi este valabil până la 1 iulie.

Nicolae Havrileţ consideră că, în anii următori, liberalizarea ar fi mai uşor de suportat pentru populaţie dacă s-ar face în luna aprilie, atunci când gazul nu mai este folosit pentru încălzire.


Etichete gazeliberalizarescumpiriANRENicolae Havriletpopulatiepret

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live