Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

30 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1140
Comentează add

Ministrul delegat pentru energie spune că deşi preţul gazelor din import este mai mare decât cel din producţia internă, preţul plătit de populaţie nu va fi afectat.

Gazele pentru populaţie "nu se vor scumpi"

carmen-valica

Foto: Arhivă

Gazele pentru populaţie nu se vor scumpi, chiar dacă consumul crescut cauzat de vremea rece obligă la creşterea importurilor de gaze din Rusia, a dat, astăzi, asigurări ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţa.

Potrivit Dispeceratului de Gaze, citat de agenţia Agerpres, importurile de gaze s-au triplat în ultimele zile şi producţia internă este la maximum şi sunt extrase peste 20 de milioane de metri cubi din depozite.

Chiar dacă preţul gazelor din import este mai mare decât cel din producţia internă, preţul gazelor plătit de populaţie nu va fi afectat, a insistat ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă.

"Nu sunt probleme. Au fost câteva o zi, datorită presiunii sau reglajului presiunii la tranzit. În rest, nu sunt probleme de aprovizionare cu gaze naturale.

"Preţul nu va creşte, decât în limitele stabilite cu FMI şi Banca Mondială. Şi, acum, ştiţi foarte bine, există un grafic, pe care îl respectăm. În preţurile respective sunt cuprinse şi preţurile de import.

"Deci, ANRE a stabilit foarte clar graficul şi nu există niciun fel de probleme legate de respectarea acestuia, nici pentru firme, deocamdată", spune Constantin Niţă.


Etichete gazepreţConstantin Niţalivrareger

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live