Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Prisăcariu

17 Mai 2010
Vizualizari: 2632
Comentează add

Asociaţia "Accept" vrea să arate, prin ediţia din acest an a festivalului minorităţilor sexuale, că în România acestea continuă să se confrunte cu manifestări discriminatorii, inclusiv la locul de muncă.

Gay Fest 2010

andreea-prisacariu

 Participanţi la festivalul minorităţilor sexuale din România, desfăşurat la Bucureşti. Foto: Reuters (arhivă).

Săptămâna aceasta este destinată luptei împotriva disciminării sexuale.

Asociaţia "Accept" lansează cea de a VII-a ediţii a Gay Fest 2010.Festivalul se va desfăşura până duminică.

Pe lângă dezbateri, conferinţe şi petreceri, organizaţia neguvernamentală se axează, în acesta an, pe evenimente culturale, artistice, precum expoziţii de fotografie, filme gay, cursuri de dans, teatru şi concerte de pian.

Marşul diversităţii, dedicat apărării drepturilor minorităţilor sexuale din România va avea loc sâmbătă, în Bucureşti.

Participanţii vor pleca de la ora 17:00, din Bd. Unirii, vor trece prin Piaţa Constituţiei şi se vor opri la Piaţa Izvor.

Iustina Ionescu, vicepreşedintele Asociaţiei "Accept" spune că, în România, există încă atitudini şi percepţii discriminatorii, când vine vorba de minorităţi sexuale

Potrivit Iustinei Ionescu, în continuare, sondajele de opinie arată că românii au o percepţie şi atitudini discriminatorii faţă de persoanele lesbiene, gay, bisexuali, transgender. "Cred că acceptarea ar putea să vină în momentul în care cunoaştem mai multe despre aceste persoane", spune Iustina Ionescu.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett spune că Executivul a făcut progrese în lupta pentru toleranţă.

Potrivit lui Robin Barnett, "într-o societate deschisă şi diversă fiecare individ trebuie tratat egal, fără a se ţine cont de orientarea sexuală".

De asemenea, Barnett apreciază lupta pentru toleranţă a guvernului român, care în opini sa "a contribuit deja la protejarea prin lege a minorităţilor, inclusiv sexuale",completând că "diversitatea înseamnă normalitate".

Potrivit unui sondaj realizat de INSOMAR, anul trecut, aproape 5% dintre repondenţi au spus că ar accepta un homosexual în familie, peste 20% ar dori să aibă un asemenea prieten, iar aproape o jumătate spun că ar fi de acord să aibă un coleg de serviciu homosexual.


Etichete Gay Festminorităţifestivalmanifestminorităţi sexualeRomâniatoleranţăprogram

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live