Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

28 Ianuarie 2017
Vizualizari: 922
Comentează add

Momentan, în porțiunea Galațiului nu există sloiuri foarte mari în zona de trecere a Dunării cu bacul.

Galați: Trecerea Dunării cu bacurile mari a fost reluată temporar

maria-mandita-galati

Foto: Arhivă/Navrom.ro.

Având în vedere că, astăzi, nu există sloiuri foarte mari în zona de trecere a Dunării cu bacul, Navrom Bac a luat decizia reluării, temporare, a traversării fluviului cu cele două bacuri mari. Bacurile circulă din oră în oră (e la 6.00 la 22.00), transportând pe malul gălățean și cel tulcean atât pasageri cât și autovehicule.

Circulația bacurilor a fost suspendată de la începutul lunii, de când au apărut sloiurile pe Dunăre, efectuându-se doar curse pentru pasageri cu ajutorul unui împingător.

Reprezentanții Navrom Bac spun însă că circulația bacurilor poate fi oricând suspendată, dacă pe fluviu se vor aglomera iar sloiurile.

Spărgătorul Perseu a ajuns la Brăila

Navele AFDJ Galați continuă să acționeze pentru spargerea gheții din zonele vulnerabile de pe Dunărea maritimă, astfel încât să asigure curgerea gheții dinspre Dunărea Fluvială, spartă de convoaiele de barje care circulă doar cu aviz special din partea AFDJ.

Potrivit directorului AFDJ Galați, Dorian Dumitru, spărgătorul Perseus acționează pe brațul Tulcea, iar aseară, acesta a ajuns până la Brăila, după care s-a întors înapoi. Totodată, pentru spargerea gheții de la zona denumită Cotul pisicii se acționează cu Galați 3, în timp ce a treia navă a AFDJ, Gheorghieni, acționează pe canalul Sulina.

Cât privește podul de gheață format în zona Călărași-Silistra, de pe Dunărea fluvială, directorul AFDJ Galați Dorian Dumitru a precizat că acesta  nu reprezintă un pericol deosebit și că nivelul în scădere al Dunării, în aval de Oltenița, indică faptul că sloiurile curg, încet, pe Dunăre și nu staționează.

Variază și viteza de curgere a sloiurilor de gheață, din zona Galați, existând perioade în care luciul de apă aproape că nu are bucăți de gheață, dar și alte perioade în care gheața este prezentă.


Etichete galatibacurisloiuri de gheata

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live