Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 13-a: DINAMO – RAPID Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

3 Martie 2020
Vizualizari: 697
Comentează add

Medicii DSP Galați au aplicat o amendă de 2000 de lei unui supermarket pentru că acolo nu erau asigurate materiale de curățenie, substanțe dezinfectante și nici săpun.

Galați: Supermarket amendat de DSP pentru condițiile de igienă

maria-mandita-galati

Foto: Ionut Iamandi

Nici unul din cei doi copii, de 5 și, respectiv, 3 ani, internați la Spitalul de Boli Infecțioase Galați nu este infectat cu coronavirus, rezultatul analizelor de laborator fiind negativ, informează Prefectura județului Galați. 
 
Totodată, astăzi, medicii DSP Galați au aplicat o amendă de 2000 de lei unui supermaket pentru că acolo nu erau asigurate materiale de curățenie, substanțe dezinfectante și nici săpun sau dispensere la toalete.
 
Verificările DSP Galați vizează unitățile mari cu aglomerări urbane (de tip supermaket, hipermaket etc) dar și instituțiile publice cu program de lucru cu publicul.
 
Aceste unități sunt obligate, conform legislației în vigoare (HG 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice), să asigure în permanență material de curățenie, de dezinfecție dar și dispenser cu săpun la toalete, însă în contextul actual, de circulație accentuată a virusurilor gripale și a  infecțiilor respiratorii dar și a COVID-19, DSP Galați a îndesit aceste controale.

Etichete alimenteen grosshipermarketsupermarketigienadspamenda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live