Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

28 Aprilie 2016
Vizualizari: 1036
Comentează add

Ca în fiecare an, în Joia Mare, arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian, a spălat picioarele a 12 copii de la un centru de plasament din Galați.

Galați: Slujba spălării picioarelor în Joia Mare

maria-mandita-galati

IPS Casian Crăciun la slujba spălării picioarelor din Joia Mare. Foto: Arhivă/edj.ro.

Ca în fiecare an, în Joia Mare, arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian, a spălat picioarele a 12 copii de la un centru de plasament din Galați, reditând momentul în care Mantuitorul Iisus Hristos le-a spălat picioarele apostolilor, înainte de cina cea de taină.

Slujba spălării picioarelor simbolizează smerenia și iubirea față de semeni. La slujba spălării picioarelor, oficiată la Catedrala Arhiepiscopală de la Galați au asistat și câteva zeci de credincioși.

Urmând rânduiala sfântă, arhiepiscopul Casian s-a încins cu un ştergar, asemeni Mântuitorului, şi a spălat picioarele celor mai nevinovaţi dintre slujitori, 12 la număr, precum sfinţii apostoli.

Copiii, cu vârste între opt şi 12 ani, instituționalizați în centre de plasament din Galaţi, au fost foarte emoţionaţi şi, totodată, bucuroşi că i-au întruchipat pe apostoli şi că au primit încălţări noi, după slujbă. Potrivit ÎPS Casian, ritualul spălării picioarelor semnifică spălarea de păcate.

Deşi acest ritual se regăseşte în rânduiala bisericească, puţine sunt locurile unde se mai săvârşeşte în zilele noastre, Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi fiind una din puținele biserici unde încă se păstrează această tradiţie.


Etichete galatislujba spalarii picioarelorjoia mareips casian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live