Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 297
Comentează add

Galați: Cinci persoane rănite în urma exploziei dintr-un bloc

maria-mandita-galati

Foto: Arhiva/ IGSU

Primăria municipiului Galați a demarat, în regim de urgență, anchete sociale pentru cazarea persoanelor evacuate din blocul din centrul municipiului Galați, afectat de o explozie ce a avut loc în această dimineață.
 
Potrivit municipalității, aceasta dispune de spații suficiente de cazare, atât într-un bloc de locuințe sociale, cât și în două baze sportive - Sala Siderurgistul și Patinoarul Artificial, dacă va fi cazul. 
 
Totodată,  Distrigaz Sud a comunicat că la locul exploziei nu s-au înregistrat scurgeri de gaze din rețeaua de distribuție din bloc.
 
Reamintim, în această dimineață, la parterul unui bloc din centrul municipiului Galați a avut loc o puternică explozie, care a rănit grav o persoană și ușor, alți patru locatari din bloc.
 
Proprietarul apartamentului în care a avut loc explozia, un bărbat de 86 de ani, a fost transportat la spital, cu arsuri pe 50% din suprafața corpului, în timp ce restul locatarilor  răniți nu au avut nevoie de internare.
 
În total, au fost evacuate din bloc 21 de persoane, urmând ca acestea să revină în apartamente abia după ce specialiștii vor stabili dacă a fost sau nu afectată structura de rezistență a imobilului.
 
Potrivit ISU Galați, din primele date, cauza exploziei a fost acumularea de gaze de la centrala termică a apartamentului, însă cercetările continuă.
 
(PH)

Etichete explozieblocgalati(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live